05 Studio

малък бранд

Най-изграждащите периоди в живота започват с фразата “Ако знаех какво ме чака, може би нямаше да започна”. Жонглирайки с ролите на създател, дизайнер, продуктов мениджър, маркетинг и финансов директор, Сианна Маринова отглежда своя малък бранд за устойчиво бельо и бански 05 Studio. Започва в партньорство с Теодора Вукодинова през 2017-та година, когато малко джобни спестявания, много кураж и визионерство ги изпращат на криейтив старта на приключението да имаш собствен бранд.

 “Решихме, че бельото и банските са сфера, в която по-успешно бихме могли да се впишем. Има все още поле за развитие, експерименти, нещата сякаш се движат по-свободно”, разказва Сианна. Вмъкват и studio като концепция за бъдещо развитие на линията. За мечтаещите да изградят нещо от нулата, това изглежда като единствения възможен подход- непрекъсната реинвестиция и бавен, но устойчив растеж.

05 studio

Сърцето на концепцията 05 Studio тупти бавно, премерено и устойчиво. Локалното производство и възможността за контрол върху процеса са основни принципи на добрите примери за малки брандове. Работи се със стокови платове (остатъчни топове материал от свръхпроизводство), на които се вдъхва нов смисъл и живот с фините шевове на продуктите 05 Studio. Категорията “устойчивост” не е просто елитарен лейбъл, а органичен процес, водещ до добавената стойност, която осъзнатият потребител търси. Жестът да поръчаш 05 Studio говори за потребителско мислене, надскочило бързата и измамна наслада на конфекциите.

малък бранд

Свръхпроизводството (и застояването на платове и продукти) е един от  големите проблеми в модата. То увеличава щетите върху околната среда, тъй като се произвеждат много ресурси, които всъщност не са необходими, а в последствие не се използват. Затова 05 Studio избират да не поръчват производство на нови платове (това води до огромни количества излишно използване на вода и енергия). По този начин дават втори шанс и спестяват ресурси.

Следвайки изчистените кройки, монохромните цветове и инклузивните форми, бельото 05 Studio е комплимент за всеки тип тяло. Балансът между комфорт и сексапил е необходимата точка на пресичане за съвременната градска жена. Той се случва непринудено, флуидно, движи се с лекота из социалните кръгове на добрия живот. Този баланс са везните, които новото поколение умее да равнява- удоволствие и осъзнат избор. 

Предизвикателствата са ежедневни- от намиране и зареждане на платовете, координация на работата и управление на финансите, до брандинг и дигитален маркетинг. А за един от най-тривиалните въпроси, се говори твърде рядко-:”Да определиш цената на продукта е много важен момент и срещнах затруднения. Освен ако не си учил бизнес, в университета по мода, този решаващ фактор остава пълна енигма. Може би, 05 щеше да е по-гладко осъществен проект, ако в крайна сметка бях завършила бизнес, вместо мода”. 

Внимателното отношение към всеки процес по веригата, правят Сианна изключително селективна в маркетинга. Изборът за инфлуенсър маркетинг е съвсем естествено продължение на историята 05 Studio.

Въпреки че, делегирането на права не й е присъщо, тази година тя поверява целия look от снимките на стилистката Сирма Маркова. Визуалната идентичност на Сирма е с изключително силен интегритет, а визиите й са фино разказана история, която сякаш пречиства небцето, за да е готово съзнанието да оформи своите собствени вкусови наративи. Също като 05 Studio, Сирма Маркова транслира алхимията на изкуството да си жена.

Ефирна, лека, осъзната, но притежаваща онова je ne sais quoi, за което французите говорят. 

инфлуенсър маркетинг
инфлуенсър маркетинг
инфлуенсър маркетинг

“Гледам нещата да са наистина много подбрани и съвършено курирани”, споделя Сианна и виждайки архива от кежуал пикника миналия уикенд, кимаме с доверие. Въпреки че, жонглирането на всичките отговорности не й оставя свободно време, тя успява да си го открадне, за да нахрани естеста в себе си. 

Разпознавайки значимостта на бранда на макро ниво, очакваме продължението на studio с трепет. Такива малки брандове, с които Fragmeant ще ви среща, са сякаш единственото естествено продължение на модата. Там, където вкусът се отглежда с внимание и детайл, неподлежащи на бързите трендове.

Потребителят не трябва да се подценява, а напротив- всеки жест към неговото внимание е важно да говори за цялостност. За единицата, която превръща осторията в начална точка. Точка 0. 05 Studio

signature
Scroll to Top

Fragmeаnt Newsletter

Седмично мисловно гурме от главния редактор

Абонирайте се. Има сос.

Всяка неделя. Почти.