Photographed by Bedouin Archive
Written by Елена Сергова

Има хора, към които не можеш да бъдеш безпристрастен. Те са замесени от друг тип брашно- по-фино, но със силна структура. Омесват се и се изменят във вода, преминавайки през предизвикателствата със завидна доза финес. Тези “същински звездни паяци” могат да бъдат както Керуакови герои от “По Пътя”, търсещи смисъла, вечно изгубени и намиращи себе-си битници, така и смели, решителни и морално извисени Булгакови “Маргарити”. Едно е сигурно – открили своя елемент, те могат да обърнат планини, докато се награждават с хубаво питие за добре свършената работа. Събота е, неприлично рано за един хедонист да е буден, но Милица Янкова вече твори декорите на поредното сватбено събитие. 

сватбен агент

– Вече трети сезон си двигателят на сватбените събития в Bedouin, къде според теб се крие ключът към успеха?

– Идеята на сватбения агент и на човека който менажира, организира и се грижи да се случи този специален момент, е да спечели доверието на хората, да успее да го задържи, да умее да им вдъхва спокойствие и сигурност. Трябва достатъчно фино да се лавира между техните желания и твоята визия. Осъзнавам, че те поверяват най-важния момент в живота си на нас и подхождам с много разбиране, спокойствие и баланс. Всъщност, в работата ми основното е  както творчество с материалите, за да създам декорите и атмосферата, така и изкуството на комуникацията. Тя е определяща. 

сватбен агент

Събитието трябва да отразява младоженците и това е най-важното правило- да отговаря на душите на хората. За днешното например, темата е пътуване, защото още на първия разговор разбрах, че именно пътешествията са изградили любовта им. Когато започнахме да оформяме поканите,булката искаше да прилича на пощенска картичка.Така стигнахме до есенцията- да бъде с различни акценти, свързани с техните преживявания. Важно е да оставиш егото си и въпроса “харесва ли ми” и вместо него да си зададеш “как мога да го извися естетически”

– Кои са подводните камъни и как се справяш с тях?

– Събитието трябва да отразява младоженците и това е най-важното правило- да отговаря на душите на хората. За днешното например, темата е пътуване, защото още на първия разговор разбрах, че именно пътешествията са изградили любовта им. Когато започнахме да оформяме поканите,булката искаше да прилича на пощенска картичка.Така стигнахме до есенцията- да бъде с различни акценти, свързани с техните преживявания. Важно е да оставиш егото си и въпроса “харесва ли ми” и вместо него да си зададеш “как мога да го извися естетически”

– За много предприемачи епидемичната обстановка хвърли тежка сянка върху оцеляването на бизнеса. Вашият бранш пострада най-много. 

– Всички младоженци посрещнаха с разбиране и готовност да променят концепцията и датите. Изместихме някои от големите събития за догодина, а този сезон организирахме малки и сплотени събития- романтични ритуали в планината. Качихме се на Гарванов чукар, една невероятна панорамна местност в близост. Този тип събития са свързани с големи приключения. Въпросът е усещането и вълнението да принадлежите един на друг да бъде балансирано. Карантината постави всички ни в непреживяна преди ситуация и бързата адекватна реакция очерта линията между успех и неуспех.

love

– След поредното събитие, на което си изгубила бройката, кое те кара да ставаш сутрин и да продължаваш да си отдадена на работата си?

– Освен красотата, която ми е двигателна сила, мисията ни тук е обвързана и със социално предприемачество. В Bedouin сме се заели с нелеката задача да покровителстваме и инвестираме нечовешка доза усилия в това. Работим с млади хора от други етноси, които превъзпитаваме всеки ден. Учим ги на неща, на които повечето от тях няма кой да им покаже вкъщи. В този край те нямат друга опция за поминък, който да ги развива и да им дава възможност за изява. Не се смятаме за алтруисти, но когато си се захванал с нещо и толкова хора гледат към теб, нямаш право да се проваляш. 

Имаше една древна китайска поговорка, че ако искаш щастие за един час си подремваш, ако е за ден- отиваш на риболов, но ако е за цял живот- намираш как да си полезен на някого.

сватбен декор

Най-любимият ми момент е да се скъсам от бачкане, да оформя перфектно събитието, да си облека готината копринена рокля, да си сипя едно питие и да се гмурна в атмосферата, която съм изготвила. Това дали е хедонизъм...​

сватбен агент
Bedouin
signature
Scroll to Top
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fragmeаnt Newsletter

Седмично мисловно гурме от главния редактор

Абонирайте се. Има сос.

Всяка неделя. Почти.