Find your own magic, baby

Photographed by Archive
Written by Елена Сергова

Има решения, които преобразяват живота. Понякога те са внезапни- като дълго подтискания порив да признаем любовта си; друг път са планирани и осмислени. Така решението да напусне офисната среда, архитектурата и сценичния дизайн, насочва Елизабет Ерменкова в посоката на млад предприемач. Нейният продукт обаче, означава много повече от възможност за личностно себепостигане и независимост. Журналът в лилави тонове и симпатични илюстрации е покана за всеки отворил го, да разбере, опознае и достигне собствените си стремления.”Find your own magic” е като многостепенно меню за гладни сетива и души- квази мистично и напълно човешко. Когато го отворите, ще намерите между страниците правилно зададените въпроси, чиито отговори е възможно да разплетат завързани проекти. Случва се на един дъх, без редактиране, така както го е писала Елизабет. 

Една от любимите ми практики за водене на дневник е свободното писане. Всъщност, когато сядаш за конкретен период от време, не контролираш мисълта си и просто пишеш за всичко, което е в главата, помага изключително да освободиш съзнанието. Най-интересните идеи от творческото ми развитие са се пораждали по този начин.

 

Дълбочината на лешниковите й очи, оформена и още по-стоплена с десетките лунички по лицето, излъчва спокойствие и мъдрост. Да напишеш, илюстрираш, самоиздадеш и маркетираш едно такова скъпоценно бижу на медитативното мислене, означава пълно доверие в процеса. За щастие на Бети, всичко преминава гладко и органично.  


В началото нямах бизнес план, а по-скоро една идея, която много ми хареса, вдъхнови и ме мотивира да тръгна по този път. В началото си мислех, че ще е само журнал, но в последствие прераства в бранд. Само година по-късно, “Find your own magic” е препоръчана като книга за себеизрастване от Amazon.

Съвсем очаквано най-голямото предизвикателство пред Елизабет е не създаването на  журнала- илюстрирането и писането, а намирането на пазар.  Въпреки че открива по-голямата си сила в творческия процес, Бети успява да се сбори с комплексните изисквания в Amazon. Ключът са търпението и онлайн курсовете по тази тема. Звучи като универсална рецепта за успех, прошепната от любимия й автор- Тим Ферис.

Изборът за главен герой в книжката сякаш олицетворява собствения й път- абсолютното предаване на творческия импулс в дълбоките води на предприемачеството. 

Китът е символ на много прекрасни неща- на добротата, на емоционалното прераждане, на креативността. Издишването през гърба на кита символизира освобождаването на креативната енергия.

Mоже да звучи не толкова инклузивно, но всъщност журналът е за всеки, независимо дали се определя като творческа личност. Честният отговор на въпроси като “какво би направил, ако не изпитваш страх”, или “какво ме приближи по-близо до мечтата ми последните тридесет дни”, са дисекция на вътрешния ландскейп. Възможност да обърнем поглед навътре, стигайки все по-близо до есенцията на щастието тук и сега.

 

journal

Обичам сутрин да пиша няколко неща, за които се чувствам благодарна и да не са от най-тривиален характер. По този начин денят ми стартира много положително.
Започвам “Благодарна съм за…. Защото”. Тоест, винаги се опитвам да опиша причината. Може би в момента на писане се замисляш за нещата на по-дълбоко ниво.”

Смисълът на простичката признателност. Намирането на магичност вътре в нас. На любов и благодарност.

signature
Scroll to Top

Fragmeаnt Newsletter

Седмично мисловно гурме от главния редактор

Абонирайте се. Има сос.

Всяка неделя. Почти.