Photographed by Archive
Written by Елена Сергова

Има решения, които преобразяват живота. Понякога те са внезапни- като дълго подтискания порив да признаем любовта си; друг път са планирани и осмислени. Така решението да напусне офисната среда, архитектурата и сценичния дизайн, насочва Елизабет Ерменкова в посоката на млад предприемач. Нейният продукт обаче, означава много повече от възможност за личностно себепостигане и независимост. Журналът в лилави тонове и симпатични илюстрации е покана за всеки отворил го, да разбере, опознае и достигне собствените си стремления.”Find your own magic” е като многостепенно меню за гладни сетива и души- квази мистично и напълно човешко. Когато го отворите, ще намерите между страниците правилно зададените въпроси, чиито отговори е възможно да разплетат завързани проекти. Случва се на един дъх, без редактиране, така както го е писала Елизабет. 

Една от любимите ми практики за водене на дневник е свободното писане. Всъщност, когато сядаш за конкретен период от време, не контролираш мисълта си и просто пишеш за всичко, което е в главата, помага изключително да освободиш съзнанието. Най-интересните идеи от творческото ми развитие са се пораждали по този начин.

 

Дълбочината на лешниковите й очи, оформена и още по-стоплена с десетките лунички по лицето, излъчва спокойствие и мъдрост. Да напишеш, илюстрираш, самоиздадеш и маркетираш едно такова скъпоценно бижу на медитативното мислене, означава пълно доверие в процеса. За щастие на Бети, всичко преминава гладко и органично.  


В началото нямах бизнес план, а по-скоро една идея, която много ми хареса, вдъхнови и ме мотивира да тръгна по този път. В началото си мислех, че ще е само журнал, но в последствие прераства в бранд. Само година по-късно, “Find your own magic” е препоръчана като книга за себеизрастване от Amazon.

Съвсем очаквано най-голямото предизвикателство пред Елизабет е не създаването на  журнала- илюстрирането и писането, а намирането на пазар.  Въпреки че открива по-голямата си сила в творческия процес, Бети успява да се сбори с комплексните изисквания в Amazon. Ключът са търпението и онлайн курсовете по тази тема. Звучи като универсална рецепта за успех, прошепната от любимия й автор- Тим Ферис.

Изборът за главен герой в книжката сякаш олицетворява собствения й път- абсолютното предаване на творческия импулс в дълбоките води на предприемачеството. 

Китът е символ на много прекрасни неща- на добротата, на емоционалното прераждане, на креативността. Издишването през гърба на кита символизира освобождаването на креативната енергия.

Mоже да звучи не толкова инклузивно, но всъщност журналът е за всеки, независимо дали се определя като творческа личност. Честният отговор на въпроси като “какво би направил, ако не изпитваш страх”, или “какво ме приближи по-близо до мечтата ми последните тридесет дни”, са дисекция на вътрешния ландскейп. Възможност да обърнем поглед навътре, стигайки все по-близо до есенцията на щастието тук и сега.

 

journal

Обичам сутрин да пиша няколко неща, за които се чувствам благодарна и да не са от най-тривиален характер. По този начин денят ми стартира много положително.
Започвам “Благодарна съм за…. Защото”. Тоест, винаги се опитвам да опиша причината. Може би в момента на писане се замисляш за нещата на по-дълбоко ниво.”

Смисълът на простичката признателност. Намирането на магичност вътре в нас. На любов и благодарност.

signature
Scroll to Top
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fragmeаnt Newsletter

Седмично мисловно гурме от главния редактор

Абонирайте се. Има сос.

Всяка неделя. Почти.